חייגו עכשיו :  054-649-4270

חניה חינם בשפע

כתובת :  ביאליק 78, רמת גן

צמוד לרכבת במרחק הליכה קצר

השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם



חלב ומוצרי חלב

בתזונה הסינית המסורתית לכל מזון ולכל צמח מרפא ישנה את האנרגיה המאפיינת אותו. למשל: קינמון נחשב חמים וכששותים או אוכלים קינמון התחושה היא של חום ואילו נענע או מנטה היא קרירה וכששותים או אוכלים את העלים, התחושה היא של קרירות. הסינים התבוננו בטבע ובצורות האקלים שבו וכך אפיינו כל מזון וכל צמח מרפא לאקלים שמאפיין אותו. למשל: קור,חום,לחות,יובש וכן לדרגות שונות שמאפיינות אותו חם מאוד,חמים,קר מאוד,קריר וכדומה.

הסינים בתזונתם לא צורכים ומשתמשים בחלב ומוצרי חלב. רק בתחילת שנות התשעים בשיווק אגרסיבי, הכניסו את החלב ומוצריו לסופרים בסין,כך שהיום בכל סופר אפשר לקנות חלב בייחוד בערים הגדולות. אך, בכפרים המסורתיים ובבתים הסינים אין חלב כחלק מהארוחות המסורתיות בסין.

החלב נחשב ברפואה הסינית לח וחמים כמו הלחות שהיא כבדה ויכולה לגרום לכבדות וחום יחד עם לחות גורם לעייפות וחולשה. לכן, הסינים לרוב לא שותים חלב כחלק מתזונתם. כמו כן, החלב ומוצריו יכולים לגרום להחלשת אנרגיית המרכז, אזאת האדמה וכך יכולה לפגוע במאזן וייצור האנרגיה (צ'י) בגוף משום שהוא חם ולח וקשה לעיכול וכן יכול לפגוע בקיבה. לכן, לרוב חלב ומוצריו אינם חלק מהתפריט התזונתי בסין.

במערב, צריכת החלב ואכילת גבינות למיניהן הוא במאות אחוזים מהצריכה במזרח ובסין בפרט. אנחנו רגילים מגיל צעיר מאוד ואף בינקות לצרוך חלב כמשקה ולאכול גבינות והם חלק מהתפריט הקבוע בכל יום. בשנת 1973, ממשלת סין הזמינה מומחים מארצות הברית כדי לעזור לממשל למפות את האוכלוסייה בסין לפי מחלות. אחת המסקנות לאחר מספר שנים שבאופן כללי מחלות נפוצות ושכיחות במערב כמעט ואינן קיימות בסין ואחת המסקנות הישירות היא שהתזונה בסין היא ללא חלב ואכילת בשר בכמות קטנה מאוד יחסית למערב. מאותה שנה ועד 2010 נעשו מחקרים רבים של שירות הבריאות האמריקאי בשיתוף פעולה עם ממשלת סין והיום ברור לכולם באקדמיה שמאכלים כמו חלב ומוצריו ואכילת בשר אדום ועוף בכמות גדולה לאורך זמן, גורמת למחלות רבות שהן שכיחות במערב וכמעט ואינן נפוצות בסין. אך, מסיבות כלכליות מנסים להסתיר מהציבור את האמת שמגובה במחקרים מקיפים של שירות הבריאות האמריקאי לגבי חלב ונזקיו. כיום, בסין ניתן לקנות חלב וגבינות בכל סופר ויחד עם שיווק אגרסיבי מאוד הסינים משנים את תזונתם וכך רואים שקצב התחלואה בסין במחלות ששכיחות במערב עולה בקצב גדול מאוד. כיום, סטודנטים וילדים מחויבים לשתות חלב כחלק מהלימודים בבתי הספר והגנים בסין.

חלב וסידן

בתחילת שנות התשעים, הייתה ירידה של תצרוכת החלב במערב. כתוצאה מכך, מועצת החלב העולמית יצאה בשיווק גדול ומתוככם שנחשב לאחד מצורות השיווק הטובות ביותר שהיו והוא הקשר שבין חלב לסידן. בנוסף לכך, הוסיפו לחלב סידן וקראו לו "חלב מועשר בסידן" כמשקה שיכול לגרום לעליה בספיגת הסידן בגוף ,חיזוק העצמות בגוף ומניעה של אוסטאופורוזיס (הידלדלות של חוזק העצמות שמקורה בחוסר סידן). מכירת החלב מאותן שנים ועד היום עלתה מאוד ואף נכנסה לשווקים שעד אז היו סגורים בייחוד במזרח ובסין.

חלב הוא חומצי ויוצר עודף חומציות בגוף כדי לסתור את החומצה. לכן, הגוף משתמש בבסיס כדי לסתור את החומציות. יתר המאגר הגדול ביותר בגוף לבסיס הוא סידן. לכן, לאורך זמן הגוף מפרק יוני סידן מהעצמות ובכך סותר את החומציות של החלב והגבינות שאנו אוכלים מידי יום. עובדה שבמערב יש שכיחות עולה של אוסטאופורוזיס ואוסטיאופניה (חוסר של סידן). לפי מחקר גדול מאוד, שנעשה על האוכלוסייה בסין. שכיחות האוסטאופורוזיסה במיוחד בקרב נשים במערב גדולה באלפי אחוזים מהאוכלוסייה בסין. כמו כן, אם היינו שותים חלב מועשר בסידן, ולפי הפרסומות השונות,שכיחות האוספטאופורוזיס הייתה צריכה לרדת בצורה משמעותית. אך, אנו רואים שישנה עליה של אוסטאופורוזיס בעולם המערבי. ספיגת סידן בגוף נעשית על ידי ויטמין D והורמון PTH (פרתירואיד) שמיוצר בבלוטת התריס והוא אחראי לספיגה חוזרת של הסידן בכליות ואיזון של רמת הסידן בדם. לפי מחקרים רבים, סידן יכול למנוע עליה בלחץ דם וסרטן מעי גס. אומנם, ישנם גורמים נוספים, אך סידן יכול למנוע אותן. כששותים חלב ואוכלים מידי יום גבינות לאורך זמן, אנו מזיקים לגוף לכן רצוי להימנע ככל שאפשר ולשנות הרגלי תזונה של צריכת חלב ומוצריו. מניסיוני, אפשר על ידי תזונה מותאמת אישית,דיקור סיני ושימוש של צמחי מרפא להעלות את ספיגת הסידן לעצמות ולמנוע חסרים גדולים בייחוד אצל נשים.

חלב ודלקות

דלקת הינה מנגנון טבעי של הגוף כדי להילחם במחוללי מחלה ישנה. דלקת שמקורה מזיהום וישנה תגובה דלקתית של הגוף למצב מסוים. למשל: אם אלחץ חזק על רקמה או שנקבל מכה באזור, תתפתח דלקת מקומית ויכולה להתפשט לרקמות נוספות באזור ולגרום לכאבים חוזרים ונשנים.

חלק הינו חומצי וברפואה הסינית הוא לח וחמים. לפי הרפואה הסינית, לחות חמה מצטברת במפרקים ויוצרת תסמינים של דלקת שהם חום, אדמומיות, נפיחות וכאב מאוד דומה להגדרת דלקת ברפואה מערבית. הדלקת מתפתחת בסביבה חומצית והרקמות רגישות יותר בסביבה חומצית להתפתחות דלקות חוזרות ונשנות. לכן, צריכה מידי יום של חלב ומוצריו מעלה את סף היווצרות הדלקות בגוף ומכך עליה בכאבים בכל הגוף ובאזורים ספציפיים. כשצורכים פחות חלב, אוכלים פחות גבינות יחד עם שינויים תזונתיים מותאמים אישית. מניסיוני הקליני, רואים ירידה בכאבים השונים וירידה בדלקות פנמיות כמו בקרוהן, אולסרטיב קוליטיס, צרבות ובעיות עיכול שונות.

לפי כל המחקרים שנעשו ,שלא ממומנים על ידי מועצת החלב העולמית ומגובים בשירות הבריאות האמריקאי, חלב נמצא קשור לעלייה בתחלואה בעולם המערבי. אך, משום שישנם מחקרים שסותרים ודעות חלוקות לגבי הקשר בין חלב ומוצריו לבין תחלואה שכיחה בעולם המערבי, עדיין ישנם פרסומות רבות שמעודדות צריכת חלב וגבינות. אך, יחד עם זאת, מטופלים בבעיות שונות שאף נמשכו שנים כחלק מהטיפול שינו הרגלים ובהם מניעה ככל שאפשר בצריכת חלב ומוצריו העידו שהם מרגישים טוב יותר ותסמינים שהיו להם ירדו מאוד ונעלמו. מניסיוני הקליני, אני רואה כל יום אנשים שמדווחים על הקלה ועלייה באיכות החיים, הפחתה בכאבים, ירידה בדלקות בגוף ובמפרקים, הקלה והעלמות של בעיות עיכול והרגשה טובה וקלה יותר. אני אוכל מידי פעם מוצרי חלב ושותה חלב, אך במידה קטנה וכך אני מפחית את תצרוכת החלב ומוצריו.

אל תעבירו יום נוסף עם תחושת כאב או חוסר נוחות!

הרגישו בנוח ליצור איתי קשר בכל דילמה ושאלה הנוגעת למצבכם הבריאותי




עוד בנושא

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל